Tuesday, July 26, 2011

kalau aku dot dot dot

Assalamualaikum :)

heeee..korang pernah tak berangan camni.."kalau lah aku  jadi.... kalau lah aku camtu.." haa segala kalau lah yg korang nak kan..heee pernah tak? haaa mesti pernah kan? jgn tipuuu saye..heee :) 
ala, xyah nak malu2 hamster la ngaku kan..standard la sume org de angan2 camtu.. bukan kite nak berangan sgt ke ape tapi sejak dari kecik org dah ajar camtu kan.. :) 

lagi2 bile cikgu tadika tanye..haaa adik2, dah besar nanti nak jadi ape? time tu mula lah sume nak jawab saya nak jadi otomen, nak jadi sailormoon, nak jadi nenek, nak jadi datin..macam2 jawapan de kan..
pastu dah masuk sekolah rendah cikgu pulak suruh tulis 3 cita-cita dlm buku laporan pe ntah tu kan..yg bestnye ciap leh tiru member sebelah..dia tulis nak jdi bomba kite pun tulis gak nak jadi bomba..yg member tu tulis nak jdi bomba coz ayah dia tu bomba..tapi dah syok tengok member sebelah tulis cmtu kita pun wat la gak cmtu..padahal tak terpikir pun nak jd cmtu kan..haishh macam2.. :)

 then darjah 3 pulak cikgu bm suruh wat karangan kalau lah saya sebatang pen, tak pun kalau saya sepasang kasut la, kalau lah saya sebiji guli ke or segala bagai kalau lah kan..ewahh time tu sume semangat nak menulis lah kan..ciap wat cite sedih2 la..lagi2 kalau jd kasut mesti ending nye cmni.." begitula riwayat kisah hidupku..aku sentiasa berjasa pada tuanku, tapi bila dah comot dan koyak aku akan dibuang ke dalam tong sampah sahaja.." perghhh ayat kecik2 dah cmni kan..menghayati dan memahami betul kalau diri tu jadi kasut..haha
 *padahal ini ayat karangan aku time sekolah rndah dulu* :P
so, dari situ kita dah terdorong nak berangan..heeee

jadi xsalah kan kalo kita nak berangan..kadang2 angan2 tu lah yg mendorong kita nak jadi pe yg kita impikan..contohnya cam cousin aku sorang ni..dulu2 time kecik cinonet kitorg selalu dok main doktor ngan pesakit..elele..cam la korang xpernah main menan ni kan..ala yg kita wat2 pengsan la, demam la, sakit perut la.. haha then de doktor dtg cek kita..yg bestnye kalau main menan ni mesti dia nak jadi doktor dan aku selalu lah jadi pesakit yg xsakit..
tup tup skang cousin aku bakal menjadi seorang doktor.. alhamdulillah..semoga cita2 awak tu tercapai ye cik Nur Fasyarina.. :)


next entry aku continue pasal kalau aku dot dot dot ea..aku akan cite kalau lah aku sendiri yg jadi dot dot dot tu..heee..ok..daaaaa ^_____^

2 comments:

  1. dolly yg comel cakap from qlate ckp;masheh syg!insyaAllah muahx3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...